Евродипломат: Македонското правителство подценява ситуацията в републиката

Евродипломат: Македонското правителство подценява ситуацията в републиката
A A+ A++ A

Македонското правителство се отнася крайно безотговорно и подценява ситуацията в републиката, коментира пред македонския сайт "Фактор" бившият ръководител на делегацията на ЕС в Скопие Ерван Фуере.

Според него кабинетът на Груевски носи най-голямата отговорност за случващото се в Македония, но и останалите политически субекти не трябва да бъдат амнистирани от отговорност.

"Правителството трябва да постави на преден план интересите на държавата и преди всичко на своя народ пред всички останали партийни интереси. За съжаление през изминалите години тяхното поведение е точно обратното. Те си играят с огъня", смята Фуере.

Според дипломата това, което най-малко може да направи правителството на този етап, е да покани на разговор всички политически лидери и заедно да призоват за спокойствие. "Този диалог трябва да сложи начало на преходния период, през който ще се решават всички тежки въпроси", каза още Фуере.

Според него "колкото повече Никола Груевски остава на власт толкова по-голяма ще бъде неговата отговорност за бъдещето на страната".

"Македония не може да си позволи лукса да повтори ситуацията от 2001 година", отбелязва дипломатът.

#Никола Груевски #Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници