Nvidia се отказва от разработката на LTE модеми

Nvidia се отказва от разработката на LTE модеми
A A+ A++ A

Когато става дума за създаване на устройства с възможност за мобилна връзка, предпочитаният източник на технологии почти винаги е Qualcomm с дългия му списък от интегрирани чипсети. За да подобрят предложенията си MediaTek, Samsung и Intel също засилват собствените си разработки в тази област. Nvidia искаха да сторят същото и през 2011 година закупиха компанията Icera, която имаше собствен дизайн за LTE модели. Него Nvidia смяташе да използва, за да подобри позициите си на бързо разрастващия се пазар на чипсети за смартфони.

Оказва се обаче, че конкуренцията в тази ниша е доста сериозна и компанията оповести, че спира дейността на Icera. Изявлението на Nvidia гласи, че компанията е “променила стратегията си”, за да се концентрира върху други решения за игри, облачни услуги и приложения за “дълбоко учене”, включващи визуални компютърни изчисления. Последният чипсет Nvidia, интегрирал LTE модем от Icera, бе Tegra 4i, който бе представен преди малко повече от две години и бе използван в модела Blackphone.

Като се има предвид цялостния доста скромен пазарен дял на мобилните процесори на компанията, оттеглянето им от сегмента надали ще има сериозен ефект. След като настоящата серия от Icera 4G/LTE чипове приключи жизнения си цикъл, Nvidia ще си партнират с други доставчици на модеми. Очаква се около 500 служители, които са били присъединени към екипа на компанията при поглъщането на Icera, да бъдат освободени или преориентирани към разработката на други мобилни решения на компанията.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници