Mlais MX и M7 са нови бюджетни смартфони с Android

Mlais MX и M7 са нови бюджетни смартфони с Android
A A+ A++ A

Mlais е сред по-слабо известните китайски OEM, но като се има предвид, че компанията е относително нова, нормално е името им да не ви звучи познато. Фирмата се опитва да пробива на пазара с бързо разрастваща се серия от нови мобилни устройства и наскоро анонсира два интересни модела – Mlais MX и Mlais M7. M7 определено е този от по-висок клас – той използва 64-битов осемядрен чипсет MediaTek MT6752 с тактова честота 1.7GHz, докато MX разчита на 64-битов четириядрен процесор MT6735 на 1.3GHz.

M7 е с дисплей с по-голям диагонал (5.5 инча, в сравнение с 5-инчовия екран на MX), но и при двете устройства резолюцията е 720p. M7 също така разполага и с повече RAM – 3GB, докато MX ще включва 2GB. И двете устройства идват с Android 5.0 Lollipop с интерфейсни допълнения от Mlais. Камерите на двата смартфона са идентични – залагат на 13-мегапикселов сензор за основната, а предната е 8-мегапикселова с 88-градусов широкоъгълен обектив.

И двата смартфона поддържат 2 SIM карти с двоен стендбай режим и 4G LTE. Най-видимото отличие на Mlais M7 е скенерът за пръстови отпечатъци на гърба, който отсъства в Mlais MX. Сред плюсовете на MX обаче е батерия с капацитет 4800mAh, докато M7 ще включва само такава с капацитет 2600mAh. Цената на MX все още не е известна, но M7 вече може да бъде поръчан срещу около 170 долара.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници