МВР на Македония: Тече акция за разбиване на терористична група в Куманово

МВР на Македония: Тече акция за разбиване на терористична група в Куманово
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на вътрешните работи на Македония съобщи, че тази сутрин е започнало действия за разкриване и разбиване на голяма въоръжена терористична група, която по оперативна информация има за цел да организира нападения срещу държавни институции, съобщи македонският сайт "Вечер".

"Информацията, до които достигнахме показва, че групата е влязла нелегално в Македония от една съседна държава и чрез свои поддръжници, които са и дали убежище се е подготвяла за бъдещи терористични атаки. Компетентните служби към министерството успяха да овладеят ситуацията в квартал "Диво селище" в град Куманово. Терористите са се били настанили в няколко къщи в квартала. Става дума за група, която е добре въоръжена и обучена за борба в такива условия", заяви помощник-министърът на вътрешното ведомство в Скопие Иво Котевски на първата официална пресконференция за днешните безредици в Куманово.

Котевски обясни, че на базата на събраната информация е изготвен план за действие и е създаден щаб, който координира дейностите.

"В 5 часа сутринта специалните части започнаха с реализацията на плана. Те се натъкнаха на ожесточена съпротива от терористите, които нападнаха с автоматично оръжие, бомби и снайпери. На атаката бе отговорено изключително внимателно, за да не се усложни ситуацията", обясни Котевски.

Междувременно бе съобщено, че представителството на Европейския съюз в Македония внимателно следи събитията и информациите за спецоперация в Куманово, която се провежда и в момента и при която е имало и стрелба. Това се казва в официално съобщение от представителството в Скопие.

Представителството е в постоянен контакт с компетентните органи и полицейските служби.

#Македония #Куманово #терористи #Скопие #Иво Котевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници