Специален полет за метеорологичните условия над Москва

Специален полет за метеорологичните условия над Москва
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Специален самолет проведе разузнавателен полет в района на Москва. Екипажът е направил доклад за метеорологичната обстановка над руската столица.

В зависимост от доклада ще бъде взето решение дали да се разпръскват облаци над Москва, за да няма дъжд по време на тържествения парад и чествания по случай 70-тата годишнина от Деня на победата. При нужда, за да се осигури хубаво време, могат да бъдат вдигнати във въздуха до 12 самолета от типа Ан-12 и Ан-16.

За "разгонването на облаците" се използват само чисти агенти: йодирано сребро и фин цимент. 

Зрелищен военен парад предстои днес в руската столица. Шествието ще струва 7 милиарда рубли. В парада ще участват 16 500 войници, 200 единици бойна техника, 143 изтребители и хеликоптери. Зрителите ще видят също новите танкове Т-14 "Армата" и нова система за противовъздушна отбрана.

Западът обаче бойкотира тази демонстрация на сила от страна на Владимир Путин, предаде Франс прес. България също няма да има свой официален представител.

Сред поканените 68 ръководители ще присъстват едва 22-ма. Ще пристигнат обаче генералният секретар на ООН Бан Ки-мун и генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

#Москва #парад #Деня на победата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници