Пътни карти на Xiaomi и Huawei за 2015 г. разкриват подробности за нови устройства

Пътни карти на Xiaomi и Huawei за 2015 г. разкриват подробности за нови устройства
A A+ A++ A

Китайският сайт Mobile-Dad.com публикува схема с продуктовите планове на Huawei и Xiaomi за тази година, която съдържа информация за очаквани нови устройства. Докато пътната карта на Xiaomi е донякъде потвърдена от косвени доказателства под формата на отделни слухове за Mi5, разделът в картата, посветен на Huawei, напомня изтекла през ноември миналата година друга пътна карта.

Сред акцентите на Huawei до края на годината са Ascend D8, залагащ на 5.5-инчов Quad HD дисплей и HiSilicon чипсет, анонсът на който ще бъде на 15 май, последван от Mate 8 с 6-инчов QHD дисплей, процесор Kirin и 16MP камера с оптична стабилизация, Honor 7 с 5.5-инчов HD дисплей, двойна 13-мегапикселова камера и процесор Kirin и P9 с 16МР камера със стабилизация (определено е странно толкова скоро след анонса на Р8 да има модел с такова име) плюс още няколко неназовани модела от серията Honor. Интересно звучи и моделът с кодово название SHSKA, обещаващ 5.5-инчов екран, 13MP камера и скенер за пръстови отпечатъци, произведен от Fujitsu. Възможно е под това кодово име да се крие Honor 7 Plus.

Гамата от продукти на Xiaomi в пътната карта също звучи впечатляващо – според нея следващия месец предстои анонс на имащия тънка рамка на дисплея Mi4s, който заменя Snapdragon 801 от Mi4 с чипсет Snapdragon 810 и добавя оптична стабилизация към 13MP основна камера. Mi4s би трябвало да поддържа интереса на потребителите до Mi5, който се предвижда да стане достъпен точно за коледните празници или когато Qualcomm са готови да пуснат в масово производство чипсета Snapdragon 820. Слуховете за 5.2-инчов Quad HD дисплей в него изглежда са точни, както и за обещаната 20-мегапикселова камера.

Това обаче не са единствените козове на Xiaomi за тази година – ако се вярва на пътната карта, предстои представяне на следващата генерация Xiaomi Redmi Note 2 и Xiaomi Redmi Note 2 Pro през юли. Redmi Note 2 Pro ще е с 5.5-инчов 1080p екран и 64-битов чипсет Snapdragon 615. По-евтиният Redmi Note 2 ще включва 5.5-инчов HD дисплей и процесор Snapdragon 410, заместващ настоящите MediaTek чипове в Redmi Note, но вероятно запазващ същата ниска цена. Имайте предвид, че изтичането на информация идва от социалната мрежа Weibo и поради това няма гаранция за истинността й – така че ви препоръчваме да подхождате към пътната карта с известна доза скептицизъм.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници