България се нуждае от Национална гвардия

България се нуждае от Национална гвардия
проф. Юлий Абаджиев Снимка: Личен архив
A A+ A++ A

България трябва да има Национална гвардия, заяви създателят и председател на Съюза на българските командоси Юлий Абаджиев пред БНР.

"Бедствията, които сполетяха страната и тази година, както и нестихващата криминогенна обстановка в регионите, безвластието и безправието там отново доказват необходимостта от създаването на Национална гвардия в страната. Една добре организирана структура от 50- 70 000 добре подготвени за адекватна реакция човека са безценен ресурс в ситуации като наводненията от последните няколко сезона, за перманентен контрол върху водохранилищата и защитните съоръжения, в помощ при опазването на горските стопанства от незаконна сеч, при тежки аварии, и в редица други случаи", коментира проф. Юлий Абаджиев.

Той уточни, че новата структура няма да повтаря вече съществуващите държавни структури и превантивни механизми, а ще служи като неоценим резерв в кризисни ситуации.

"Националната гвардия на България е създадена. Създадох я сам. Учредителните й документи са факт. Очакваме единствено да видим - ще поиска ли българската държава, в лицето на правителството, да участва с подкрепа", заявява проф. Абаджиев и предлага редица възможни решения за съвместни действия и партньорство.

#Юлий Абаджиев #Абаджиев #Национална гвардия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници