Слух: Samsung Galaxy Note 5 ще има само една версия

Слух: Samsung Galaxy Note 5 ще има само една версия
A A+ A++ A

Флагманските смартфони на Samsung за първата половина на годината са вече в магазините и е време да погледнем към устройството, които предстои да видим през втората. Разбира се, става дума за фаблета Galaxy Note 5, който най-вероятно ще получи своята премиера около изложението IFA през септември. От източници на сайта SamMobile идва информацията, че тази година корейците може да пуснат само една версия на устройството – традиционната с плосък екран.

По отношение на характеристиките очакваме Super AMOLED дисплей с резолюция 2K или 4K (все още не е решено какъв панел да се ползва) и чипсет Exynos 7422 със собствения модем на компанията. Сайтът посочва, че Exynos 7422 да бъде първото интегрирано решение на корейците, което комбинира процесор, графичен ускорител, RAM, памет и модем в един чип. Компанията тества и Galaxy Note 5 с новия чипсет Exynos 7430, но това е само инженерен прототип, който няма да бъде произведен масово.

Въпреки че няма да пусне ново издание на Galaxy Note Edge, Samsung все пак ще осигури наследник на този модел. Разработката е с кодово име Project Zen и на практика ще бъде модел с по-скромни технически характеристики – очаква се да предложи двустранно извит 5.4” или 5.5” Super AMOLED дисплей, S Pen, шестядрен чипсет Snapdragon 808, 16GB памет, 16МР основна камера с оптична стабилизация и 8МР предна камера.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници