Мобилното поделение на Sony все така на загуба

Мобилното поделение на Sony все така на загуба
A A+ A++ A

Sony публикува финансовия си отчет за фискалната си година, приключила на 31 март. Според публикуваната информация, Sony всъщност е в добро финансово състояние, като за отчетния период има оперативна печалба 571 млн. долара от общи приходи в размер на 68.5 млрд. долара. Като цяло за периода компанията е загубила 1.05 милиарда долара, които основно са свързани с различни разходи за преструктуриране. Какво обаче е положението на мобилното поделение на японците? Sony разкриват, че са регистрирали 11% увеличение в приходите от мобилни устройства в сравнение със същия период преди година.

Цитираните причини за този ръст в продажбите са подобреното портфолио от устройства във всички пазарни сегменти, акцента върху моделите от по-висок клас, както и изгодния ефект от валутните курсове. Въпреки това подразделението регистрира за фискалната 2015 година оперативна загуба от 220.4 милиарда йени (1.8 милиарда долара). Прогнозите са незадоволителното представяне да продължи и през настоящата фискална година – приходите да намалеят със 7.1%, а оперативната загуба да бъде 33 милиарда йени (274 милиона долара).

Като цяло Sony очакват през настоящата фискална година, която ще завърши на 31 март 2016 година, да регистрират продажби и оперативни приходи с 3.8% по-малко, но въпреки това се прогнозира оперативна печалба от 320 милиарда йени (2.66 милиарда долара) и нетна печалба от 140 милиарда йени (1.16 милиарда долара). Наскоро бяха плъзнали слухове, че Sony обмислят продажба на поделението си за смартфони заради генерираните от него загуби и нестабилните му пазарни позиции. За щастие на всички почитатели на мобилните устройства на компанията, засега тези слухове бяха опровергани, но все още се питаме дали Xperia няма да поеме по пътя на VAIO.

Източник: Sony

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници