Вдигат два и половина пъти цената на агнешкото от фермата до магазина

Вдигат два и половина пъти цената на агнешкото от фермата до магазина
A A+ A++ A

Производителите продават агнешкото на цена 6 лв. за килограм живо тегло и докато стигне до щанда в магазина сумата набъбва до 15 лв. за кг. Това разкри Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите в България, цитиран от "Фокус".

Според него логично е цената в търговската мрежа да бъде не по-скъпа от 13 лв.

„Производителите на живи агнета тази година, в сравнение с годините назад, можем да кажем, че успяхме да защитим една цена и преди Великден, и сега за Гергьовден. В момента агнешкото от нас, от самите производители и ферми се продава на цена от 6 лв. за килограм живо месо”, обясни Синапов.

Той допълни, че самите производители нямат ангажимент към търговците от магазинната мрежа, защото не могат да контролират цените на месото там.

„Това, което прави впечатление е, че и те не смеят вече да слагат голяма надценка – говоря само за българските агнета, за вносните нещата са извън контрол и нямаме информация. В магазинната мрежа цената за закланите агнета варира около 14-15 лева за килограм готово месо”, уточни Бойко Синапов.

#агнешко #цена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници