Новата версия на Windows 10 включва Aero Glass и нови системни звуци

Новата версия на Windows 10 включва Aero Glass и нови системни звуци
A A+ A++ A

Покрай всичко, което научихме от кухнята на Microsoft през първия ден от конференцията Build, компанията пусна и поредния ъпдейт на тестовата версия на Windows 10. Какво да очаквате в изданието, което вече се нарича Inside Preview, вместо Technical Preview? Една от визуалните добавки включва дизайна Aero Glass, който ни е  познат от Windows 7, а по-късно беше премахнат от Windows 8. Доста потребители обаче са попитали за него и вече могат да го получат обратно – това обаче ще засегне само част от инсталиралите новата тестова версия, което ще позволи на компанията да получи обратна връзка.

Има промени и при Cortana, свързани с дизайна на приложението и функционалността му. Например виртуалният асистент вече ще взима нещата в свои ръце още докато пишете в полето за търсене на стартовото меню. Сред възможностите му влизат и отговори на нови въпроси – свързани с часовите зони, времето, полетна информация, прехвърляне на мерни единици от една система в друга и други.

Технологията Continuum, която ще има и версия за смартфони, получава опростена лента със задачи на работната площ и възможност за преместване на разделителя между прозорците. За десерт в новото издание на Windows 10 има и нов набор от системни звуци, подобрения на многозадачната работа и ъпгрейд на приложенията за преглед на видео и аудио. Подобрения има и в новата версия на Windows Store.

Източник: Windows

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино