Без вратовръзки пестим повече енергия?!

Без вратовръзки пестим повече енергия?!
A A+ A++ A

Японските служители ще могат от днес да ходят на работа без вратовръзки. Това става заради старта на кампанията за въвеждане на лятна униформа.

През тази година министерството на околната среда, което е инициатор на кампанията Cool Biz, привлече за участие в нея асоциацията на търговските центрове в страната. В нея членуват 82 компании и 226 магазина.

След аварията на АЕЦ "Фукушима" са спрени всички атомните електроцентрали и заради енергийния недостиг правителството стимулира всякакви кампании за икономия на електроенергия и домашното й производство.

В случая става дума за използване на по-икономичен режим на работа на климатиците, а стегнатият с вратовръзка врат се нуждае от повече охлаждане. Именно затова компаниите, чиито служители задължително носят униформа, са призовани да използват олекотен вариант.

От 2005 до 2011 година кампанията Сool Вiz (съкратено от cool business) се провеждаше от 1 юни до 31 септември с цел борба с парниковия ефект за сметка на намаляване на работата на климатичните системи. Заради поставянето на регулат ора на температурата им не по-ниско от 28 градуса, на служителите се разрешава по-леко облекло.

След земетресението и цунамито, разрушило АЕЦ "Фукушима" през 2011 година, кампанията бе удължена до 31 октомври. Сега периодът от 1 юни до 31 септември се нарича супер Сool Вiz и се поощрява носенето дори на сандали, хавайски ризи, поло фланелки с отворени яки в най-различни цветове.

#Япония #кампания #енергия #АЕЦ #АЕЦ Фукушима

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници