HTC приключи първото тримесечие с печалба

HTC приключи първото тримесечие с печалба
A A+ A++ A

HTC продължи възстановяването си и през първото тримесечие на годината и според финансовия отчет на компанията за периода са били отчетени приходи от 41,5 милиарда тайвански долара (1,36 милиарда щатски), което е с 25% повече на годишна база. Това е по-малко от последното тримесечие на миналата година, когато приходите са били 47,9 милиарда тайвански долара, но подобна промяна може лесно да бъде обяснена със сезонноста на пазара.

Нетната печалба е в размер на 0,36 милиарда тайвански долара (11 милиона щатски долара), което също е по-малко от отчетената в края на миналата година печалба от 0,5 милиарда тайвански долара. Все пак на годишна база положението е много по-добро, тъй като по същото време миналата година компанията отчете нетна загуба от 1,88 милиарда тайвански долара (66 милиона щатски). През второто тримесечие компанията очаква приходи в диапазона 46-51 милиарда тайвански долара.

В интервю за Wall Street Journal финансовия директор на компанията Чанг Чиа-лин заявява, че продажбите през настоящото тримесечие могат да намалеят до 29% на годишна база, но все пак ще са с 11-23% повече спрямо първото тримесечие. Това е следствие от стратегията на HTC да се фокусира върху смартфоните от среден и висок клас, вместо да се търсят мащабните продажби на моделите от нисък клас. Според него в дългосрочен мащаб бранда на компанията е по-важен от големите обеми. Чанг смята, че това е правилна стратегия, тъй като флагманските продукти могат да поведат след себе си и продажбите на модели от среден и нисък клас.

Източник: HTC, FierceWireless

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници