Хасково изпраща 29-я контингент за мисията на НАТО в Афганистан

Хасково изпраща 29-я контингент за мисията на НАТО в Афганистан
Снимка: bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

Министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев ще изпратят военнослужещите от 29-я контингент от Въоръжените сили за участие в мисията на НАТО в Афганистан “Решителна подкрепа”. Мисията е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона.

От министерство на отбраната съобщиха, че церемонията по изпращането ще се проведе на 30 април от 11:00 часа на площад „Свобода“ в Хасково.

29-ят контингент е в състав от близо 90 военнослужещи и включва национален елемент, взвод за охрана на летище Кандахар, щабни офицери и екип от съветници. Национален командир на контингента е полковник Иван Ортомаров – държавен експерт в Дирекция “Операции и подготовка“ в Щаба на отбраната.

Взводът за охрана на летище Кандахар е сформиран от 60 военнослужещи от военно формирование 52740 – Хасково от състава на 2-ра механизирана бригада. Командир на взвода е капитан Христо Василев – командир на щабна рота във военно формирование 52740.

#Николай Ненчев #Хасково #Афганистан #Решителна подкрепа #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници