Samsung очаква по-добро второ тримесечие, благодарение на Galaxy S6

Samsung очаква по-добро второ тримесечие, благодарение на Galaxy S6
A A+ A++ A

Време е Samsung са обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на годината и те показват, че печалбата на компанията се увеличава в сравнение с предходното. За периода е отчетена оперативна печалба от 6 трилиона вона (5,6 милиарда долара), което е повече от регистрираните 5,3 трилиона (5 милиарда долара) през последните три месеца на 2014 г. Това обаче е с 30% по-малко от оперативната печалба от 8,49 трилиона вона преди година.

Тъй като мобилното подразделение генерира по-голямата част от печалбата на компанията при него се наблюдава най-голям спад – от 6,43 трилиона вона за първото тримесечие на миналата година до 2,74 трилиона вона за същия период на тази (при 1,96 трилиона в края на 2014). Samsung обаче изразява оптимизъм, че през следващото тримесечие резултатите ще са по-добри, благодарение на Galaxy S6 и S6 edge.

Останалите дейности на корейците продължават да се представят добре. Бизнесът с полупроводници отчита оперативна печалба от 2,93 трилиона вона при 1,95 трилиона преди година, а дивизията за дисплеи е увеличила печалбата си до 520 милиарда вона от 80 милиарда преди година.

Източник: Samsung, Samsung (PDF)

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници