popSLATE е калъф за iPhone с e-Ink дисплей на гърба

popSLATE е калъф за iPhone с e-Ink дисплей на гърба
A A+ A++ A

Заради навиците на потребителите да поглеждат смартфоните си твърде често, батерията им често не издържа толкова дълго, колкото биха желали. Опити за решаване на проблема в миналото бе направил руският производител Yota с телефона YotaPhone, който освен традиционен дисплей включва и e-Ink панел на гърба, показващ различна информация с минимална консумация на енергия. Компанията popSLATE е решила да направи нещо подобно и за iPhone под формата на допълнителен калъф.

Той включва 4-инчов устойчив на удари e-ink екран, който функционира като постоянно включен дисплей. Въпросният калъф е съвместим с най-новите модели iPhone, като позволява екранът да бъде персонализиран със скрийншотове, карти или снимки по желание на потребителя (трансферът им става чрез Bluetooth). Изображенията се показват в степени на сивото и поне за момента не могат да се сменят автоматично: това се прави ръчно чрез специално приложение или със специален бутон, разположен отстрани на калъфа, позволяващ превключване между последните 8 изображения.

Калъфът popSLATE включва собствена батерия с капацитет само 240 mAh (която издържа до 7 дни), като може да се презарежда през microUSB.  Първата версия вече се доставя до клиенти, но фирмата разработчик обещава през предстоящите месеци да добави нови функции, включително такива за автоматичен показ на изображения и информация на база местоположение или време. Всъщност popSLATE за първи път демонстрира уникалния си калъф през 2012 г., когато фирмата стартира кампания в Indiegogo за финансирането му. В момента popSLATE калъфите за iPhone 6, iPhone 5s или iPhone 5 струват $129, и се доставят почти навсякъде по света. Версия за iPhone 6 Plus все още не е достъпна, но ще се предлага в близките месеци.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино