LG G Stylo е нов смартфон от среден клас с писалка и поддръжка на 2TB карти с памет

LG G Stylo е нов смартфон от среден клас с писалка и поддръжка на 2TB карти с памет
A A+ A++ A

По-малко от седмица преди официалното представяне на флагмана си G4, LG анонсира друг смартфон с Android – G Stylo. Както подсказва названието му, той се доставя с писалка, и може да се приема като по-големия наследник на представения през миналата година LG G3 Stylus. Въпреки че стандартно използва Android 5.0 Lollipop, G Stylo определено не е устройство от най-висок клас – разполага с относително голям 5.7-инчов IPS дисплей с резолюция 720 x 1280 пиксела и 64-битов четириядрен процесор Snapdragon 410 с тактова честота 1.2 GHz.

Това, което изглежда най-интересно в G Stylo, е, че според LG той поддържа microSD карти до 2TB. В момента не ни е известно някой да продава или произвежда 2-терабайтови microSD карти – но поне от тази гледна точка очевидно създателите на G Stylo са направили телефона пригоден и за бъдещи технологии. Не е изключено да става дума за грешка в описанието, но засега е такова. Новият смартфон на LG е с размери 154.3 x 79.2 x 9.6 мм и тегло 163 г, като предлага батерия с капацитет 3000 mAh.

Другите технически характеристики включват LTE поддръжка, Bluetooth 4.1, 8-мегапикселона основна и 5MP предна камера, 1.5GB RAM и 8GB вградена памет. G Stylo първо ще е достъпен в Южна Корея на цена 400 000 вона (около 340 евро). От май нататък LG планират да го предложат и на други (все още неназовани) пазари в цял свят. Въпреки сходното название, G Stylo със сигурност не е същото устройство като друг подготвян модел на компанията, който според слуховете ще се казва LG G4 Stylus. Той би трябвало да разполага с 5.8-инчов дисплей и чипсет Snapdragon 610 (или Snapdragon 615).

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино