Всички тела, живи и мъртви, са извадени от разбилия се самолет

Всички тела, живи и мъртви, са извадени от разбилия се самолет
Самолетът ATR-72 на руската компания „Ютеър“, изпълнявал полет по линията Тюмен–Сургут, е паднал в понеделник при излитане от летище Тюмен в 7:44 ч. местно време. Графика: aljazeera.com
A A+ A++ A

31 са загиналите, а 12 са тежко ранените пътници при авиокатастрофата край сибирския град Тюмен в Русия, сочат окончателните данни на Главното управление на Министерството на извънредните ситуации в Русия.

Спасително-издирвателните действия на мястото на тежкия инцидент са приключили, съобщиха РИА „Новости“ и „Фокус“. По-рано се съобщаваше за 32 загинали.

Всички, които са се намирали на борда, живи или мъртви, са открити. Телата на 30 от загиналите все още се намират на мястото на катастрофата, една от пострадалите е починала на път за болницата. Лекари оперират осем от ранените, а останалите четирима са в реанимация.

Самолетът ATR-72 на руската компания „Ютеър“, изпълнявал полет по линията Тюмен–Сургут, е паднал в понеделник при излитане от летище Тюмен в 7:44 ч. местно време (1:44 ч. по Гринуич).

На борда му са се намирали 43 души – 39 пътници и четиричленен екипаж.

Сред водещите версии за инцидента край град Тюмен е възможна грешка на наземната служба.

Към мястото на инцидента вече пътува председателят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин.

„Самолетът ATR-72 се е разбил край град Тюмен, докато изпълнявал принудително приземяване“, съобщават от авиокомпанията собственик на машината „Ютеър“.

Комисия на Международния авиационен комитет се отправя към мястото на катастрофата с пътническия самолет край град Тюмен за провеждане на техническо разследване, съобщава сайтът на организацията.

„В разследването, в съответствие с приложение 13 на Конвенцията за международна гражданска авиация, участие ще вземат представители на производителя на летателния апарат (Франция), на двигателя (Канада) и страната на регистрация (Великобритания-Бермуди)“, се казва в съобщението.

#Министерството на извънредните ситуации на Русия #излитане #ATR-72 #компания „Ютеър“ #Сургут #самолет #Тюмен #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници