Elephone подготвят Intel-базиран флагман с 2K дисплей и 4GB RAM

Elephone подготвят Intel-базиран флагман с 2K дисплей и 4GB RAM
A A+ A++ A

Китайският производител на смартфони Elephone напоследък лансира доста интересни продукти и демонстрира сериозни амбиции за пробив в по-високия клас модели. Последно фирмата беше във фокуса на медийното внимание със струващия 200 долара флагман Elephone P7000, който предлагаше респектиращи спецификации за такава цена - осемядрен чипсет, 3GB RAM, 5.5-инчов 1080p дисплей, 16-мегапикселова основна камера и батерия с капацитет 3200mAh. Естествено, подобно устройство нямаше как да остане незабелязано.

Сега фирмата е разработила нещо още по-впечатляващо - на ежегодния търговски панаир в Хонконг Elephone са демонстрирали "засекретен" нов флагман с определено интересни спецификации - дисплей с 2K резолюция (1440x2560 пиксела), 4GB RAM, скенер за пръстови отпечатъци, 20.7MP камера ( със сензор от Sony) и процесор на Intel - изненадваща стъпка встрани от обичайните MediaTek чипсети. Неназованото устройство ще може да работи и с Android 5.0, и с Windows 10, но не се уточнява изрично дали е планирана възможност за двойно зареждане, или става дума за две различни версии на устройството с различни мобилни ОС (по-логично е да предположим, че е второто). Като допълнение към упоменатите спецификации, е налице и изображение на устройството, показващо тънък телефон с метална рамка и намалени странични рамки.

Счита се, че с този смартфон Elephone са с амбиции да конкурират моделите от висок клас на Meizu и Xiaomi, чиито достъпни флагмани имат сериозен пазарен дял на китайския пазар.  Все пак това няма да е първият флагман на Elephone – миналата година компанията представи P1000 с 5.9” 2K дисплей, чипсет Snapdragon 801, 3GB RAM и CyanogenMod. С цена от 400 долара, той изглеждаше като един от най-силните конкуренти на OnePlus One, но не е наличен на пазара и в повечето случаи или е изчерпан, или се приемат предварителни поръчки, което не звучи особено вдъхващо надежда за смартфон, забелязан още през август миналата година.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници