Поне седем души загинаха в атентат срещу УНИЦЕФ в Сомалия

Поне седем души загинаха в атентат срещу УНИЦЕФ в Сомалия
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Радикалната групировка "Ал-Шабаб" пое отговорност за поредния кървав атентат в Сомалия. Минимум седем души загинаха, а други поне четирима са тежко ранени, след като бе взривен бус със служители на ООН в Северна Сомалия, предадоха световните агенции.

В официално съобщение от УНИЦЕФ обявиха, че четирима техни служители са били убити във возилото, което е било боядисано в бяло и на него е имало ясно обозначение, че принадлежи на Обединените нации. Още четирима хуманитарни работници са тежко ранени. 

„Атакувахме ООН в Гароуе, убихме няколко и ранихме други. Те са част от колонизаторите на Сомалия”, заяви говорителят на „Ал-Шабаб” Абдулазиз Абу Мусаб.

Сред загиналите има както местни, така и чужденци. Местните власти все още не могат да уточнят точния им брой, като някои източници говорят за до 10 жертви.

Според данни на АП, бомбата е била поставена под една от седалките и е била задействана дистанционно в момента, в който бусът е минал в близост до друг обект на ООН. Франс прес цитира очевидци и представители на силите за сигурност, които посочват, че може да става въпрос за взрив, заложен край пътя.

Припомняме, че това е поредна атака срещу ООН в Сомалия. През декември четирима души загинаха, след като терорист самоубиец вряза натъпкан с експлозиви автомобил в конвой на организацията в столицата Могадишо. През юни 2013 г. въоръжен мъж уби 16 души в обект на организацията.

#Сомалия #ООН #УНИЦЕФ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници