Иранска агенция обяви Хосни Мубарак за починал

Иранска агенция обяви  Хосни Мубарак за починал
A A+ A++ A

Бившият президент на Египет Хосни Мубарак е починал на 87-годишна възраст, съобщи иранската агенция "Фар нюз", като се позова на няколко независими източници. От Кайро обаче опровергаха тази информация.

Египетският външен министър Самех Шукри потвърди информацията със съобщение в Туитър. В него министърът посочва, че в близките минути президентството на Египет ще предостави още информация.

От сутринта постъпват противоречиви съобщения за състоянието на Мубарак.

Неназован източник от военната болница Маади, където е Мубарак е хоспитализиран заради здравословни проблеми, каза пред сайта "Масрави", че бившият президент е в критично състояние, но е бил спасен от лекарите, макар да не е в стабилно състояние.

Друг лекар, който не е член на лекарския екип на Мубарак, казал, че е починал. По неговите твърдения бившият египетски лидер е получил масивен инфаркт и лекарите не успели да го спасят.

Сваленият египетски президент, който бе осъден на доживотен затвор през 2012, бе в тежко здравословно състояние през последните години след прекаран инсулт.

Мубарак управлява Египет в продължение на 30 години и бе свален от власт през февруари 2011 г. по време на Арабската пролет.

През юни 2012 той бе осъден на доживотен затвор заради издаването на заповеди за избиване на демонстранти.

#Хосни Мубарак #Египет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници