Резил: Хилъри с 2 млн. фалшиви последователи в Туитър

Резил: Хилъри с 2 млн. фалшиви последователи в Туитър
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кандидатът за президент на САЩ Хилари Клинтън има 2 млн. фалшиви последователи в Туитър, съобщи в. "Дейли мейл". Бившата първа дама на Щатите твърди, че има 3,6 млн. следовници в социалната мрежа.

Според две от най-популярните агенции за измерване на следовниците, не повече от 44% от феновете й са действащи и използващи възможностите за контакт.

В случая с Хилари поне 15 на сто, или над 544 000, са абсолютно фалшиви. StatusPeople.com, която е най-старата публично достъпна агенция за одит на Туитър, съобщава, че 44% от феновете на бившия държавен секретар са "добри", 15 на сто са "фалшиви", а останалите 41% "не са активни", което значи, че те никога не са получавали или изпращали послания.

За сравнение, само 4% от последователите в Туитър на президента Барак Обама са оценявани като фалшиви.

Белият дом положи усилия да изчисти повечето от тях, след като през септември 2013 г. се оказа, че повече от половината му фенове са фалшиви.

В аудиторията на Обама в Туитър 25 на сто от феновете на първата дама "издишат" откъм истинност, показват проучванията на StatusPeople. При вицепрезидента Джо Байдън числото е 21%.

Новата информация за Хилари Клинтън ще добави поредното неудобство в предизборната й кампания, след като във вторник стана ясно, че голям брой от феновете й във Фейсбук са по-скоро купени, отколкото спечелени.

#Хилари Клинтън #Туитър #Фейсбук #социална мрежа #Барак Обама #Джо Байдън #последователи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници