Хилари Клинтън потвърди: ще се бори за Белия дом

Хилари Клинтън потвърди: ще се бори за Белия дом
A A+ A++ A

Хилари Клинтън влиза в надпреварата за Белия дом като защитник - това съобщи самата тя в обръщение на стената си във Фейсбук.

Бившата първа дама в двата президентски мандата на Бил Клинтън и държавен секретар в първия мандат на сегашния президент Барак Обама обяви очакваното днес решение да се кандидатира за президентските избори през 2016 година.

„Встъпвам в борбата за президентското кресло. На американците всеки ден е нужен защитник. И аз искам да съм този защитник, за да може животът ви да е повече от оцеляване", казва тя в двеминутното видео.

По-рано помощникът на Клинтън Джон Подеста съобщи, че кампанията на бившата първа дама ще започне с посещение в Айова и Ню Хемпшир, за да се срещне с избирателите.

„Искам да се уверя, че го чувате първо от мен – Хилари Клинтън ще се кандидатира за президент“, се казва в текста на председателя на кампанията на Клинтън.

Новината слага началото на една от най-малко оспорваните надпревари за номинацията на демократите в скорошната история на страната, коментира "Ню Йорк таймс". Това ще е в остър контраст с предварителните избори през 2008, когато Клинтън бе въвлечена в дълга и скъпа битка, спечелена от Барак Обама. Тя може да стане и първата жена, която получава президентска номинация от основна партия.

#Хилари Клнтън #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници