PlayStation 4 може да се казва Orbis

PlayStation 4 може да се казва Orbis
A A+ A++ A

Ако сте запалени по игрите, със сигурност понякога се питате какво можем да очакваме от PlayStation 4, както и кога ще видим новата конзола. Докато на втория въпрос отговорът остава уклончив, макар че последните слухове твърдят, че едва ли ще видим устройството преди началото на 2013 г., подробности за възможностите му се появиха в изобилие, макар и засега да не е ясно каква част от тях са верни. Според публикацията на Kotaku конзолата ще носи името Orbis (лат. за 'circle') с идеята да се използва метафората, че PlayStation 4 е част от кръговрата на живота, заедно с PlayStation Vita. По всяка вероятност от Sony ще използват и нови компоненти, като този път конзолата няма да е задвижвана от процесор NVIDIA, а ще използва x86-базирано решение от AMD. За графичен процесор пък изборът, изглежда, е паднал върху ядрото Southern Island, също част от портфолиото на AMD. Смяната на процесора с AMD носи и лошата новина, че по всяка вероятност софтуерът за Orbis няма да е съвместим с PS3. Последното обаче може и да се окаже отчасти преднамерен ход от страна на компанията, за да спести ресурси от поддръжката на софтуера за PS3.

Предвид на това, че очакваме конзолата едва през следващата година, тя ще трябва да се представи доста добре при обработката на мултимедия и да поддържа 3D ефекти при резолюция от 1080р, както и да работи с игри с обикновена графика с резолюция 4096 х 2160 пиксела. Подобно на слуховете за следващия Xbox, потребителите на Orbis ще могат да копират игри от Blu-ray върху диска на конзолата или да ги изтеглят от интернет, но те ще са свързани с конкретния PSN акаунт, който ще е задължителен за игра онлайн. За разлика от конзолите, които са на пазара в момента, новият PlayStation няма да може да бъде стартиран, ако профилът на потребителя в PSN не е активен.

Според публикацията на Kotaku някои автори на софтуер може би са получили тестови пакети в началото на тази година, а нови ревизии са били готови след изложението Game Developers Conference. Официалното представяне на конзолата не се очаква да стане преди изложението Tokyo Game Show, което се провежда през есента, но може да се случи и по време на CES 2013 в зависимост от това кога ще бъдат готови бета тестовите системи за авторите на игри.

http://kotaku.com/5896996/the-next-playstation-is-called-orbis-sources-say-here-are-the-details

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници