Украйна вдига берлинска стена по границата си с Русия

Украйна вдига берлинска стена по границата си с Русия
A A+ A++ A

Властите в Киев са взели решение да вземат участие в сформирането на литовско-полско-украинска военна бригада, а с помощта на Полша Украйна ще се отдели от Русия със стена, подобна на берлинската, пише "Дойче вирчафтс нахрихтен".

Президентът на Украйна Петро Порошенко съобщи на съвместна пресконференция със своя полски колега Бронислав Коморовски в Киев, че Варшава ще даде на Киев кредит в размер на 100 млн. долара за модернизиране на енергийния сектор и обезопасяване на външните граници.

В същото време от началото на април държавната гранична служба на Украйна започна строителство на бетонна стена по протежение на украинско-руската граница. Премиерът Арсений Яценюк заяви през септември 2014 г., "е тази стена ще бъде подобие на Берлинската.

В Киев Коморовски каза: "Полша и Украйна си стиснаха ръцете. Полша ще отделя каквото е възможно за това и други страни от свободния западен свят да подадат ръка на Украйна".

В началото на март Порошенко подписа закон за участието на Украйна в създаването на военно формирование заедно с Литва и Полша, което се предполага, че ще участва в мисии на ООН. Числеността на новото формирование ще е от 4500 военни. Освен това Полша има намерение да доставя оръжие на Украйна.

Източник: БГНЕС

#Киев #Украйна #Полша #Петро Порошенко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници