Откриха тялото на втори работник под руините на хотел "Вероника"

Откриха тялото на втори работник под руините на хотел "Вероника"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Откриха тялото на още един работник под руините на хотел "Вероника" в комплекса "Слънчев ден" край Варна. Така жертвите на тежкия инцидент стават две.  

Трупът на втората жертва спасителите намерили на мястото, където са били основите на хотела. Все още тялото не е идентифицирано.

Продължава издирването на други двама работници. Спасителните екипи ще продължат да претърсват руините на хотел "Вероника" през цялата нощ. 

Издирваният собственик на фирма "Дигинг" Георги Георгиев, който е наредил на работниците да влязат в хотела, е арестуван, предаде БГНЕС.

От Инспекцията по труда във Варна заявиха, че и четиримата работници, наети от фирмата-подизпълнител са без трудови договори. За хотела е имало документи за реконструкция, но не и за разрушаване. 

Два часа преди трагедията техническият ръководител на фирмата-изпълнител е разпоредил да не се влиза в обекта поради опасност от срутване.  

Хотел "Вероника" в курортния комплекс "Слънчев ден" се срути в сряда. Инцидентът стана при разрушаване на старата сграда. Поради липса на тежка техника, работниците са разрушавали сградата на ръка, рязали са с резачки носещи елементи. 

#хотел Вероника #тяло #работник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници