Samsung ще ползва собствено процесорно ядро в чипсетите си

Samsung ще ползва собствено процесорно ядро в чипсетите си
A A+ A++ A

Apple си имат собствени процесорни ядра Cyclone, а Qualcomm имат Krait и предстоящия Kyro. С какво обаче разполагат Samsung? Засега с нищо, доколкото те използват стандартните ядра ARM Cortex ядра без сериозни модификации. За компания с толкова голям опит в производството на силициеви чипове, която се опитва да се конкурира с Qualcomm, това не е повод за особена гордост, но това ще се промени, съобщава Business Korea.

Според информацията, Samsung са готови за дебюта на собствено процесорно ядро догодина, което вероятно ще присъства в следващия флагман - Galaxy S7. Поделението System LSI на Samsung е разработвало 64-битовото ядро от 4 години, и занапред фирмата няма да разчита на стандартния дизайн на ARM Cortex. Настоящият чипсет Exynos 7420 в Galaxy S6 е много мощен, но все пак като производителност на отделните ядра изостава от фирмения чипсет A8 на Apple, въпреки че ядрата в процесора на Apple са с по-ниска тактова честота.

Проектът за разработка на собствени процесорни ядра на Samsung е стъпка за налагане на фирмата като производител на мобилни чипове, доколкото все повече компании произвеждат собствени ядра, модифицирайки дизайна на ARM. В тази ниша Samsung се налага да се конкурира не само с Apple, но и с LG Electronics, Huawei и MediaTek, които лансираха съответно Nuclun, Kirin and Helio. Изненадващо Qualcomm не заложи на ядра със свой дизайн в Snapdragon 810, но ще направи това в Snapdragon 820, който ще ползва ядрото Kyro.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници