Иззвъня телефонът на един от затрупаните под отломките на хотел "Вероника"

Иззвъня телефонът на един от затрупаните под отломките на хотел "Вероника"
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Телефонът на един от издирваните работници, затрупан от останките на срутения хотел "Вероника" е започнал да звъни, съобщава БГНЕС. По непотвърдена информация става въпрос за Манол Манолов. Багерите, които разчистват руините на хотел "Вероника", са спрели временно работа, тъй като се предполага, че апаратът е в джоба на човека.

Екипи са започнали да звънят и на телефона на друг от издирваните – Тодор Димитров, с надежда и той да бъде чут и по този начин да открият къде се намират затрупаните.

По-рано асансьорната шахта на хотел "Вероника", до която стигнаха спасителните екипи и бе разчистена, но там не откриха тримата затрупани работници.

Досега бяха разчиствани останките отгоре и отстрани на рухналата сграда в комплекс "Слънчев ден". До асансьорната шахта на хотела се намира помещение, което е било нещо като ресторант и екипите се надяват евентуално там да са тримата работници.

Спасителите са успели да достигнат до 9-те плочи на хотела, които са срутени една върху друга и които трябва да се разчистят. Чак когато бъдат махнати плочите, едва тогава ще може да се види дали има някой в помещението-ресторант, или не.

Хотел "Вероника" в курортния комплекс "Слънчев ден" се срути вчера, загина един мъж под руините, трима се издирват. Инцидентът стана при разрушаване на старата сграда. Поради липса на тежка техника, работниците са разрушавали на ръка сградата, рязали са с резачки носещи елементи. Комплексът е разположен в курорта "Св. Св. Константин и Елена".

От Инспекцията по труда във Варна заявиха, че и четиримата работници, наети от фирмата-подизпълнител са без трудови договори. А за хотела е имало документи за реконструкция, не за разрушаване. Според предоставената информация на инспекцията по труда във Варна, възложител на строителния обект е "Международен Панаир Пловдив" АД, гр. Пловдив. Строител, на който е възложено извършването на строително монтажните работи е "Планекс" ООД. От "Планекс" ООД е изискана проектната документация, за да се установи с точност какви дейности е трябвало да бъдат извършвани.

Знае се, че от дружеството е нает подизпълнител – "Бултранспорт груп" ЕООД. Оттам на свой ред има нает друг, засега неустановен чрез официални документи, подизпълнител за извършване на разрушителни работи с помощта на едрогабаритна техника.

#затрупан #телефон #хотел "Вероника" #работник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници