Кръглият часовник на Samsung ще се казва Gear A и ще има 3G възможности

Кръглият часовник на Samsung ще се казва Gear A и ще има 3G възможности
A A+ A++ A

Не съществува нещо такова като перфектен умен часовник, но Samsung ще се опитат да се доближат максимално до съвършенството с предстоящия им модел с кодово име Orbis. В последните месеци изтече немалко информация за устройството, и по всичко изглежда, че той ще е най-луксозният умен часовник на корейската компания до този момент.

От сайта SamMobile разкриват, че Orbis ще дебютира под името Gear A. Часовникът ще се предлага в два варианта – стандартен и такъв с 3G възможности и поддръжка за провеждане на мобилни разговори. И двата модела ще имат и Wi-Fi. Напомняме, че модела Gear S също поддържаше Wi-Fi и мобилна свързаност. Източникът на SamMobile е успял да се добере и до номерата на модели на Gear A за различни оператори и за отключения глобален модел.

Двата основни номера на модели са SM-R720 и SM-R730, като се предполага, че вторият ще е този с 3G поддръжка - и съответно именно него Samsung ще предлагат и чрез оператори. Налице е и SM-R732 за корейски оператори, но надали той ще е с различни характеристики. Операционната система на Samsung Gear A остава неизвестна, но предвид поддръжката на 3G надали тя ще е Android Wear. По-логично е да става дума за фирмената Tizen OS, на която е базиран и Gear S.

Цените на двете версии на Gear A все още не са уточнени, липсва и информация кога Samsung ще ги представят официално. Но предвид старта на предварителните поръчки за Apple Watch на 10 април и началото на реалните му продажби на 24 април, Samsung са поставени в позиция да се постараят да предложат убедителни аргументи на потребителите да изберат тяхното следващо предложение пред първия умен часовник на Apple.

Източник: SаmMobile

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници