Samsung очаква рекордни доставки на Galaxy S6, недостиг от S6 edge

Samsung очаква рекордни доставки на Galaxy S6, недостиг от S6 edge
A A+ A++ A

Продажбите на смартфоните Galaxy S6 започват в края на тази седмица (в България ги очакваме на 14 април), но Samsung вече прогнозира, че доставките на устройствата ще бъдат рекордни. Това не е изненадващо след преобладаващо позитивните отзиви от представителите на пресата, включително и ние в Mobile Bulgaria, които останахме впечатлени от голямата стъпка напред в серията Galaxy S. Продажбите на телефоните са важни за възстановяване на позициите на компанията, която през миналата година отчете сериозен спад в печалбата си.

Преди дни Samsung направи прогноза, че през първото тримесечие на тази година ще има най-високата печалба през последните три тримесечия, но предстои да разберем как точно ще се отразят на финансовите резултати Galaxy S6 и Galaxy S6 edge. Според информация на Reuters корейският гигант очаква да продаде повече от стандартната версия на смартфона, който в родината й е по-евтин със 120 долара от Galaxy S6 edge. Една от причините за това са недостатъчните количества от модела с извит екран, тъй като тези компоненти са по-трудни за изработка.

Високото търсене и ограничените наличности ще доведат и до по-бавен спад на средната продажна цена на телефоните през годината, което също е добре за Samsung. Според анализатори най-успешното издание в серията е Galaxy S3 с общи продажби около 80 милиона броя за трите години от представянето му. Galaxy S4 се е продал през първата година от предлагането си в тираж от 43 милиона броя, което го прави по-успешен, тъй като през този период е донесъл най-голяма печалба. Анализатори очакват от Galaxy S6 да бъдат продадени над 50 милиона броя през тази година.

На събитието в Южна Корея е било споделено, че Samsung подготвя различни устройства от категорията на носимата електроника, включително и нов умен часовник в серията Gear, но не са били споделени повече подробности. Компанията е потвърдила, че въпреки избора на собствени процесор и модем за Galaxy S6, Qualcomm остава важен неин партньор и не е изключено да ползва нейни чипове за следващите си модели Galaxy.

Източник: Reuters

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници