Ревизоро: Митничари късат телеграми, които предупреждават за камиони с контрабанда

Ревизоро: Митничари късат телеграми, които предупреждават за камиони с контрабанда
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Митничари късат телеграми от Турция, с които се предупреждава за влизане на камиони с контрабандна стока. Това обяви Емил Димитров-Ревизоро в ефира на Нова телевизия.

"Тази телеграма се скъсва, после не може да се разбере кой я е получил“, уточни той. По думите му митниците водят собствен живот, имат собствена политика и собствено законодателство, като поставят под риск управленската програма на ГЕРБ.

"Митниците пропуснаха своя шанс към тях да няма реформи", Димитров-Ревизоро по повод вчерашното изказване на Бойко Борисов, че възнамерява да слее НАП и Агенция "Митници".
 
Димитров уточни, че същинските приходи идват от данъци, а не от митниците.
 
"Идеята за сливането е от доста време. Но какво ще стане, ако някой реши да обедини пожарната и полицията? Въпросът е като има престъпление пожарникарите ли ще пращаме или полицаите", попита депутатът от Патриотичния фронт.

Според Ревизоро в България са влезли 45 камиона с контрабандни цигари, а не заявените 15.

26-има души, сред които 13 митничари и трима гранични полицаи от ГКПП Капитан Андреево, бяха задържани, след разбиването на канала преди седмица. Заловени са два тира с общо 2840 мастербокса, в които е имало 1 420 000 кутии „Джин Линг“ и „Президент“. Предотвратена е щета за държавата за 16 млн. Лева.

#Емил Димитров-Ревизоро #митници #НАП #контрабанда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници