Откриха защо пропадна пътят към летището

Откриха защо пропадна пътят към летището
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пропадане на участък от колектор за отпадъчни води е причината за дупката, заради която бе затворен пътят към летището - столичният бул. "Христофор Колумб", на входа за кв. "Дружба".

Земна маса пропадна във вторник в тревната площ между булевардите "Брюксел" и "Христофор Колумб" и причини проблеми за движението в района. Пропадането засяга както първоначално установената дупка под тревната площ, така и част под пътното платно на бул. „Христофор Колумб".

Служителите на „Софийска вода" са направили видеообследване и са започнали изкопни работи за проверка на състоянието на водопроводната и колекторна мрежа, която е изграждане през 70-те години на миналия век и която е на голяма дълбочина под уличното платно. С оглед на сигурността на работещите екипи и техника се налага използването на специализирана техника, което пък от своя страна налага бул." Христофор Колумб" да остане затворен по посока ж.к. "Дружба" до отстраняването на аварията.

Това означава живущите в кв. "Дружба" да очакват сериозни затруднения включително и в четвъртък в придвижването си до работните места.

Все пак, откритата авария при проактивната рутинна дейност на екипите на „Софийска вода“ АД по ВиК съоръжението предотврати създаването на условия за възникване на сериозни инциденти по тази оживена артерия на столицата.

#Софийска вода #Христофор Колумб #летище #Дружба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници