Samsung Galaxy S6 Active получи Bluetooth сертификация

Samsung Galaxy S6 Active получи Bluetooth сертификация
A A+ A++ A

Samsung Galaxy S6 Active бе забелязан в официалната база данни на Bluetooth SIG. През последните няколко седмици се чу доста за тази "Active" версия на Galaxy S6, но това е първият официален документ, упоменаващ смартфона. Всъщност базата на Bluetooth SIG не използва това търговско название - вместо него там е посочен смартфон на Samsung с кодово име SM-G890A, което съответства на предишните изтичания на информация и слухове за една от американските операторски версии на Galaxy S6 Active.

Според предварителната информация Galaxy S6 Active (SM-G890A) ще включва дисплей с резолюция 1440x2560 пиксела. Досегашните слухове твърдят, че S6 Active ще запази повечето хардуерни спецификации на стандартната версия на Galaxy S6, като 5.1-инчовия Super AMOLED екран, чипсета Exynos 7420, 3GB RAM, 16-мегапикселова основна и по-скромна 5MP предна камера. Като размери S6 Active се очаква да бъде малко по-дебел и по-голям от S6 и S6 еdge. Солиден плюс обаче е, че според по-ранната информация Galaxy S6 Active ще включва по-мощна батерия (с капацитет 3500mAh).

Твърденията за наличието на microSD слот и сменяема батерия обаче се разминават, като е по-вероятно да няма такива. Както е и при другите "Active" версии на Galaxy S флагманите, новото устройство ще е защитено от вода и прах. Обикновено сертификацията на телефон в организации като Bluetooth SIG означава, че официалният анонс предстои скоро. Последните слухове гласяха, че пазарният дебют на Galaxy S6 Active ще е някъде през лятото. Цената също остава неуточнена, но се предполага, че тя ще е някъде по средата между тази на Galaxy S6 и S6 еdge.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите