Рут Колева: Обезобразихте Черноморието, сега ни викате да почиваме в боклука

Рут Колева: Обезобразихте Черноморието, сега ни викате да почиваме в боклука
Рут Колева Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Първото ми "самостоятелно" море беше през 2006-та година. Бях на 16 и с тумба верни другари за един месец обиколихме цялото южно черноморие. Тогава за първи път се влюбих в изгрева над Созопол, усетих прекрасния аромат на пясъчните лилии на къмпинг Смокиня, заспивах под звуците на вълните на къмпинг Градина, ловяхме риба на река Велека и дъжд ни гонеше по скалите на Синеморец. Тогава не бях чувала за курортите в Гърция, а и нямаше сила която да ме накара да пренеса там почивката си.

Е, само за няколко години от лилиите, къмпингите, спокойствието и красотата на черноморската ни ивица, не остана и помен. На тяхно място сега стърчат железа и бетон, вместо звука на вълни - вечер си лягаш а сутрин се будиш с кютек (или в най-добрия случай ТУПЦА ТУПЦА от някой от хилядите барове на плажа). Вместо спокойни хора дошли да си починат, виждаш парад на силиконови цици, дебелокожи вратове с ланци и хора които не изтрезняват по 2 седмици. Паркинга ти струва колкото бензина до София, а и не си и помисляй да си носиш собствен чадър, защото някой от тия с ланците най-вероятно ще ти го сгъне перманентно.

В крайна сметка, ако успееш да се добереш до късче пясък, то в морето със сигурност няма да си сам сред хилядите фекалии, които се изливат всекидневно. Обезобразихте ни природата и сега ни викате обратно към боклука, който сте оставили? - НЕ МЕРСИ.

Позицията на певицата Рут Колева е публикувана на страницата й във Фейсбук.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници