Борисов: Ще спрем харченето на европейски пари

Борисов: Ще спрем харченето на европейски пари
A A+ A++ A

Ниският капацитет и корупцията не ни оставят друг избор, освен да спрем харченето на европейски пари, каза премиерът Бойко Борисов на конференцията "Да! На българската икономика".

"В момента всички еврофондове работят. Знаете с какви усилия в парламента успяхме да запазим плоския данък. По-добри условия за бизнеса в Европа няма като данъчна система", добави той.

Целта на срещата е да кажем на държавата от какво имаме нужда, за да бъдем добри работодатели и да развиваме българската икономика, посочи председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев, който откри форума.

Заедно с премиера в залата дойдоха министрите Божидар Лукарски, Теменужка Петкова, Десислава Танева, Ивайло Московски и Владислав Горанов, както и повече от 100 крупни предприемачи, дипломати, бизнесмени.

"КРИБ защитава интересите на работодателите. Ние сме гласът на бизнеса и искаме да има растеж на икономиката. Това няма как да стане без въвеждането на иновативни технологии. Ние не чакаме пари от държавата и от еврофондовете. Ние имаме нужда държавата да създаде такива рамки, които да гарантират честността и закоността в бизнеса. Който ги нарушава, трябва да понесе последствията на закона", каза Кирил Домусчиев.

„От 5000 германски фирми в България две са имали проблем и едната си е изцяло тяхна глупост", каза премиерът.

„Много бизнес се перчи и бие в гърдите, че са бизнесмени. Какъв бизнесмен си като чакаш само на обществени поръчки. Бизнесмен е този, който произвежда, вдигна износа, отива в чужбина", коментира Борисов.

Според него от 28 държави България е в първата десетка от добрите.

#конференция #Бойко Борисов #Кирил Домусчиев #КРИБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници