Samsung отговори на теста за огъване на Galaxy S6 edge

Samsung отговори на теста за огъване на Galaxy S6 edge
A A+ A++ A

Наскоро компанията SquareTrade попадна в центъра на вниманието благодарение на видео, в което тестваше устойчивостта на огъване на няколко смартфона и сред тях беше новия Galaxy S6 edge. Заключението беше, че устройството на Samsung може да се огъне при същата сила на натиск, при която това прави и iPhone 6 Plus – 110 lbf или 50 kgf.

Корейската компания публикува официално съобщение по темата, в което заявява, че тази сила на натиск рядко може да се прояви при нормална употреба. В него се посочва, че нормалната сила, генерирана при натиск в заден джоб е приблизително 66 lbf (30 kgf), а тестовете на компанията са показали, че Galaxy S6 и S6 edge не се огъват дори при сила от 79 lbf (32 kgf) – това е силата за счупване на 5 молива едновременно.

Samsung допълва, че теста не показва здравината на задния панел, а някои смартфони тя е различна в предната и задната страна. Компанията уверява, че устройствата й преминават през сериозни тестове на физическата им издръжливост и сигурна, че те не могат да се огънат при всекидневна употреба. Като доказателство за това Samsung споделя видео, което показва провеждания от нея тест на огъване.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници