"Ислямска държава" забрани тесните дънки, затвор грози нарушителите

"Ислямска държава" забрани тесните дънки, затвор грози нарушителите
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ислямска държава“ забрани носенето на тесни дънки. Нарушителите ги грози затвор. Освен забрана за дрескод, джихадистите са въвели и други странни ограничения. Сред тях са пушенето и музика на мобилния телефон, съобщава в. „Телеграф“.

Милицията в Рака, Сирия (столицата на ИД) ще следи дали правилата се спазват. Всеки, който бъде хванат в нарушаване на някое от правилата, го грози най-малко десет дни затвор.

Ако новите закони бъдат нарушени, арестуваните граждани могат да напуснат килията единствено когато успешно преминат „ислямистки тест”.

По улиците на града патрулират и мъже и жени, част от „морална бригада”, която следи да не се нарушават законите. Сред забраните, които бяха въведени по-рано са и ограничения за сексуалната ориентация. Всеки, за който се смята, че е хомосексуален или се предполага, че е имал сексуален контакт извън брак, е заплашен от брутални екзекуции.

Информацията бе разкрита от анти-ислямистката организация RBSS (Raqqa is Being Slaughtered Silently). Те разчитат на редовна информация от граждани, които живеят на територията на Рака, като всичко се публикува в официалния им уебсайт. Ислямистите всекидневно обикалят къщите из града в търсене на информаторите.

Тъй като в град Рака почти не се допускат журналисти, RBSS остава единственият сигурен и надежден източник на информация за жестокия режим на Ислямска държава

"Това е нашият град, а сега е отворен затвор. Нашите деца страдат и умират," каза говорител на RBSS.

#дънки #ислямска държава #забрани #закон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници