Миграционният натиск се засилва, призна Бъчварова

Миграционният натиск се засилва, призна Бъчварова
Снимка: МВР
A A+ A++ A

Миграционният натиск се засилва, нивата към момента са съпоставими с тези към септември месец. Това обяви МВР шефът Румяна Бъчварова, която посети за отговорност на Регионална дирекция „Гранична полиция"-Елхово, съобщават от пресцентъра на ведомството. Тя увери, че противодействието на миграционния натиск и ефективната работа на „Гранична полиция" ще бъдат важен приоритет на оглавяваното от нея министерство. Именно с това било свързано и днешното й посещение. Бъчварова се запозна с работата на служителите на ГД „Гранична полиция" и на Дирекция „Миграция".

МВР шефката е доволна от видяното. Тя констатира, че има много добра организация, което й дава увереност, че се работи добре.

Във връзка с продължението на оградата по границата, Румяна Бъчварова коментира, че в момента тече проектирането. В тази връзка била предвидена и координационна среща с губернаторите на Хасково, Ямбол и Бургас - трите области, на чиято територия ще се реализира строителството.

Румяна Бъчварова се похвали, че е готово споразумението за създаване на Тристранен контактен център между България, Турция и Гърция. Вчера тя е разговаряла по този въпрос и с турския си колега. Бъчварова се надява в най-скоро време документът да бъде подписан.

От думите й става ясно още, че в момента текат конкурси за назначаването на 100 гранични полицаи, които ще работят на зелена граница. Очаква се те да започнат да изпълняват служебните си задължения през ноември, след като приключат процедурите по назначаването им и задължителното обучение по европейските стандарти.

#Румяна Бъчварова #Елхово #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници