Натровените деца в Пампорово са добре, съобщиха от болницата

Натровените деца в Пампорово са добре, съобщиха от болницата
Снимка: mbalsmolyan.com
A A+ A++ A

Директорът на болницата в Смолян доктор Марин Даракчиев съобщи, че шест от децата, получили хранително натравяне в Пампорово, продължават да се лекуват и състоянието им е стабилно.

„Състоянието им е много добро, прекарали са нощта спокойно. Всички, които бяха в по-леко състояние, бяха освободени, но и тези, които са настанени в болницата, не са тежки случаи. Очаквам скоро да бъдат изписани”, заяви доктор Даракчиев пред Нова телевизия.

Директорът на болницата обясни, че РЗИ работят по случая, но е необходимо време, за да се докаже какъв е причинителят, ако изобщо става въпрос за хранително отравяне.

Децата са били на лагер в хотел в курорта, но в петък сутрин са се почувствали зле, а някои от тях са повръщали. Три от децата са били поставени на системи в болницата в Смолян.

Директорът на местното звено на Агенцията за безопасност на храните д-р Сава Бозуков посочи, че в хотел „Снежанка”, където учениците са настанени от 1 април, са открити и иззети продукти с изтекъл срок на годност. Ще се вземат проби от кухнята на хотела. Натровили са се 11 деца. Всички те са на 13 години.

#Пампорово #Смолян #натравяне #натровени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници