Фандъкова и оперната прима Соня Йончева си поговориха за култура

Фандъкова и оперната прима Соня Йончева си поговориха за култура
Снимка: Столична община
A A+ A++ A

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна в петък с оперната певица Соня Йончева.

"Една от най-правилните политики е да се даде значение на културата. За мен е истинска чест и удоволствие да се запозная с тази силна жена, заредена с позитивна енергия, която прави толкова много красиви неща за София", заяви по време на срещата оперната певица Соня Йончева.

Кметът Фандъкова посочи, че в работата си за града се изпълняват проекти за култура като това допринесло София да бъде в челната десетка на европейските столици по принос на културните и творческите индустрии в икономиката на града. Столичната програма „Култура“ е първата в България меценатска програма за подкрепа на творците и културни проекти. През 2014г. София бе избрана за творчески град на киното под егидата на ЮНЕСКО.

На срещата присъства председателят на комисията по култура към Столичния общински съвет Малина Едрева, заместник-кметът на София д-р Тодор Чобанов, заместник-председателят на Столичният общински съвет Николай Стойнев.

Соня Йончева ще направи концерт в София на 5 април от 19.00 часа в зала „България” заедно със Софийската филхармония под диригентството на съпруга си - венецуелеца Доминго Гарсия Хиндоян.

Певицата е на 33 г., от Пловдив. Завършила е в Женева, а през 2010 г. печели конкурса “Опералия”, който Пласидо Доминго организира всяка година. Пее по всички големи оперни сцени в Испания, Франция, Италия, Англия, а отскоро и в “Метрополитън”, Ню Йорк. Омъжена е за венецуелския диригент Доминго Хиндоян. Двамата имат син на име Матео, който е само на няколко месеца. Пътуват непрекъснато, но имат дом в Швейцария.

#Соня Йончева #Йорданка Фандъкова #Фандъкова #Йончева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници