Радан Кънев: Прокуратурата няма капацитета да изпълнява функциите, приети днес от НС

Радан Кънев: Прокуратурата няма капацитета да изпълнява функциите, приети днес от НС
Радан Кънев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата няма нито капацитета, нито интегритета да изпълнява задълженията, които ѝ вменяват предложенията за промени в ГПК, приети днес на първо четене. За съжаление, единствено от Реформаторския блок се обявихме против тези предложения, останалите групи се поддават или на зависимости, или на плосък популизъм.

"Слава Богу, колегите от ГЕРБ под наш натиск оттеглиха поне предложенията за изменения на НПК, предвиждащи Главният прокурор да "спира сделки" без яснота нито за предпоставките за подобно спиране, нито за възможния контрол върху тези действия", коментира съпредседателят на РБ Радан Кънев на страницата си във Фейсбук.

Повод за коментара е, че парламентът прие със 119 гласа "за", 15 "против" и 17 "въздържал се" на първо четене промени в Гражданския процесуален кодекс (ГПК). С промените в ГПК се дават допълнителни правомощия на прокуратурата да се намесва в сделки между частни лица, когато е застрашен държавният интерес, интересът на община или на лица, ползващи се със специална закрила. Реформаторският блок бе единствената формация, която не подкрепи промените.

#Реформаторския блок #Радан Кънев #Кънев #ГПК #НПК #РБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници