Най-малко 11 от загиналите заложници в Кения са студенти

Най-малко 11 от загиналите заложници в Кения са студенти
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Най-малко 11 студенти са загинали при заложническата криза в университета в кенийския град Гариса, съобщи южноафриканската агенция Нюз24. До момента информация за жертвите е противоречива. Съобщава се за най-малко 15 жертви и поне 65 ранени.



"Това са обикновени студенти, момчета и момичета", заяви полицай, участвал в освобождаването на заложниците. Засега се съобщава за 15 убити, но по думите на полицая броят на жертвите може да се увеличи.

"Предстои да се влезе в някои части на общежитието", отбеляза полицаят. Той посочи, че бойците на сомалийската ислямистка групировка "Аш-Шабаб" са добре въоръжени.



По-рано въоръжени мъже нахлуха в университета и откриха стрелба. Първоначално се съобщаваше за двама убити, но по-късно броят на жертвите се увеличи. Около 300 студенти са успели да избягат от нападателите. Взети са за заложници десетки учители и учащи. Избягалите са потърсили подслон в лагер на Силите на отбраната в страната.
До момента именно клонът на „Ал Кайда“ „Ал-Шабаб“ са поели отговорност за атаката.

Междувременно, американското посолство в Найроби изрази скръбта си чрез пост в социалната мрежа "Туитър": "Натъжени сме и ядосани от днешната терористична атака в Университета на Гариса. Изпращаме най-искрените си съболезнования на близките и приятелите на жертвите". От посолството добавят още хаштаг "Страхливците никога не печелят".

#Кения #студенти #заложническа криза #убити

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници