Гигантски яйца - в помощ на деца, болни от диабет (СНИМКИ)

Гигантски яйца - в помощ на деца, болни от диабет (СНИМКИ)
Снимки: City Center Sofia
A A+ A++ A

Еднометрови великденски яйца красят фоайето на търговски център в София. „Това не са просто яйца, а истински произведения на изкуството", коментират посетителите на празничната изложба.

Всички експонати ще се продават от 5 април на онлайн търг. Със средствата ще бъдат купени инсулинови помпи за децата, болни от диабет.

"Решихме търгът да е виртуален, вместо да планираме лъскави събития, обясниха организаторите. Така ще можем да дарим повече средства, за да подпомогнем Националното сдружение за инсулинови помпи. В благотворителната  инициатива сме поканили да се включат няколко корпорации и се надяваме да ни подкрепят и други компании, и частни лица. На практика ще може да се включи всеки, който пожелае“.

Автори са студентите от  Национална художествена академия, специалност „Текстил - изкуство и дизайн“ с преподаватели д-р Вержиния Маркарова, д-р Наталия Дарманчева и Дима Каприева. Младите творци са вложили време, душа и сърце, и са създали произведения, вдъхновени от Фаберже, белгийският художник Рене Магрит и дори  композиторът Чайковски.

Яйцата носят оптимистични имена като „ВеселоТО яйце“, „Равноденствие“ и Because We Are Happy. В изработката са използвани различни техники и материали, но общото е, че представят надеждите на своите автори за по-добър свят, красота и радост.

#празник #яйца #Великден #Чайковски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници