Няколко нови бюджетни Chromebook лаптопа

Няколко нови бюджетни Chromebook лаптопа
A A+ A++ A

Google представи нова серия Chromebook лаптопи, за които компанията се е постарала да са по-достъпни. Новите модели са ASUS Chromebook Flip, ASUS Chromebook C201, Hisense Chromebook и Haier Chromebook 11. Всички компютри използват процесори Rockchip 3288 в комбинация с 2GB RAM и 16GB флаш памет. Оборудвани са също с WiFi и Bluetooth възможности, USB 2.0 портове и microSD слотове и имат 720р HD камера.

Може би най-интересното от всички нови предложения е Chromebook Flip на ASUS, който прилича на останалите лаптопи на ASUS, чиито дисплеи се въртят на 360 градуса. Лаптопът има 10,1" дисплей със сензорни възможности и тежи по-малко от килограм. Това е и най-скъпият от представените лаптопи и цената му ще бъде 249 долара. Chromebook C201 пък е с 11,6" дисплей и не се различава съществено по техническите си характеристики.

Ясно е, че предложенията на Hisense и Haier ще са по-малко привлекателни, но за сметка на това пък са по-достъпни на цена от 149 долара. Haier 11 и Haier 11e са два еднакви модела, но 11е е предназначен за използване в учебна среда и съответно има някои качества, които му помагат да оцелява в нея. Например устойчивост на течности и на удари. Батерията му може да се вади за разлика от Haier 11 и разполага с дръжка, така че децата да могат да го носят по-удобно.

Източник: Engadget, Google Chrome Blog

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници