Очилата за разширена реалност на Sony се продават за 800 евро

Очилата за разширена реалност на Sony се продават за 800 евро
A A+ A++ A

Наподобяващите Google Glass очила за разширена реалност на Sony, наречени SmartEyeglass, вече са официално достъпни в десет държави. Версията за разработчици на Sony SmartEyeglass (SED-E1) позволява на носещия очилата да взаимодейства с околната среда, като прави снимки, изпраща текстови съобщения и други. Джаджата е съвместима с всякакви Android устройства, използващи поне версия 4.4 KitKat, и може да се съчетава с приложението SmartEyeglass в Play Store.

За разлика от продукта на Google SmartEyeglass се контролира от кабелно дистанционно, което остава свързано през цялото време към устройството. Контролерът съдържа външна батерия, микрофон и високоговорител, въпреки че по официална информация от Sony батерията издържа само около 150 минути непрекъсната употреба. Другата важна разлика спрямо Google Glass e, че тук се използва „уникална холограмна оптична технология”, но се разчита на монохромен дисплей, наслагващ информация върху картината, която потребителят вижда през очилата.

За тези, които се интересуват да изпробват първото поколение на SmartEyeglass, очилата на Sony вече са налични в Германия, Великобритания, САЩ и Япония на цена около 800 евро. Компанията ще продава SmartEyeglass ексклузивно на бизнес клиенти и в Белгия, Франция, Испания, Холандия, Италия и Швеция. Компанията планира да направи очилата достъпни за масови потребители по цял свят през 2016 г., но засега не се упоменават конкретни дати.

Въпреки доста биещия на очи дизайн на SmartEyeglass, който надали ще ги направи особено популярни на обществени места (за разлика от минималистичната визия на Google Glass), остава да се надяваме японската фирма да превърне SmartEyeglass в нещо впечатляващо към момента на пазарния им дебют за крайни потребители. Пакет за софтуерна разработка за SmartEyeglass стана достъпен през септември миналата година, като той даваше достъп до вградените в очилата акселерометър, жироскоп, електронен компас и 3-мегапикселна камера, както и позволяваше връзка с външни Android приложения.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници