Родители тровели детето си, за да взимат помощи

Родители тровели детето си, за да взимат помощи
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

2-годишно момиченце от Долна Баня е приемано 15 пъти в различни болници в София винаги с диагноза отравяне. Случаят нашумя още лятото на миналата година, но едва сега прокуратурата има достатъчно данни, за да смята, че майката и бащата на детето са го тровили, съобщава Нова телевизия.

"Събрали сме доказателства, че детето е приемало лекарството „Клонидин”, което се изписва на възрастни хора и само в изключителни случаи на малки деца”, обясни наблюдаващият прокурор Аделина Банкова. Съмненията са, че родителите умишлено са тровили дъщеря си, за да взимат социална пенсия.

Пръв за проблема с детето сигнализира шефът на детското отделение на Инфекциозната болница доц. д-р Атанас Мангъров.

„Детето е приемано в болничните заведения със симптоми на епилепсия, но в нито един от случаите не е установено такова заболяване”, обясни още Банкова.

След като няколко болнични епикризи потвърдиха съмненията на лекарите, 2-годишното момиченце и по-голямата й сестра са били изведени от дома им. Родителите обаче са твърдели, че никога не биха навредили съзнателно на здравето на децата си.

Осем месеца по-късно Нели живее при роднини и през цялото това време е била в отлично здраве. Все още не става ясно обаче дали наистина ли родителите са посегнали съзнателно на малкото си момиченце за пари.

В момента майката на  момиченцето отново е бременна - чака третото си дете всеки момент. Роднините на семейството пък имат своя версия за болестта на детето, според която лекарите са виновни.

Ако съдът признае родителите за виновни, те може да получат от 2 до 10 години затвор.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници