Microsoft Office ще е безплатен за устройства с диагонал на екрана под 10”

Microsoft Office ще е безплатен за устройства с диагонал на екрана под 10”
A A+ A++ A

Коя е границата между устройство за персонална и за бизнес употреба? Според Кърк Кьонигсбауер, който е корпоративен вицепрезидент за Office 365 Client Apps and Services тя минава точно през 10,1 инча и всяко устройство, чийто екран е с такъв или по-малък диагонал минава към първата категория, а останалите към втората. Професионалистите ценят надеждността и сигурността на платените приложения, а обикновените потребители се интересуват най-много дали дадена услуга или приложение са безплатни.

Затова и компанията възнамерява да осигури безплатна възможност за разглеждане и редактиране на документи за устройствата с по-малки екрани. В случай, че потребителите имат нужда от по-добри възможности, сигурност, надеждност и интеграция между отделните приложения за тях ще е абонаментния пакет Office 365. Компанията не споменава нищо за създаването на нови документи, но едва ли тази функция ще отсъства в по-малките устройства.

Междувременно компанията ще продължи да предлага безплатни самостоятелни приложения като Word, PowerPoint, Outlook, Skype и други на производителите на устройства с Android. Office за iOS вече е изтеглен над 80 милиона пъти, а през миналото тримесечие абонатите на Office 365 Home и Office 365 Personal са се увеличили с повече от 30% до над 9,2 милиона.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници