Имейлите на Немцов разкриват кой е поръчителят на убийството?

Имейлите на Немцов разкриват кой е поръчителят на убийството?
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Следственият комитет на Русия назначи лингвистична експертиза по делото за убийството на опозиционера Борис Немцов, която трябва да установи дали в получената и поддържаната от него кореспонденция се съдържат заплахи за убийство, съобщава руското издание "Комерсант".

Разследването се надява да попадне на причината и мотива за престъплението, което и до този момент се разследва като немотивирано поръчково убийство. Електронната комуникация на Немцов обаче се е оказала доста обширна, затова и на разследващите ще е нужно време, за да изследват текстовете на постъпилите съобщения, от които да се отсеят подозрителните.

Непосредствено преди убийството политикът не е получавал преки заплахи. Въпреки това източникът на изданието добави, че някои от писалите на Немцов са приемали обществената и политическата дейност на опозиционера "твърде присърце". Някои от тях са изпращани под псевдоними и не се разбира от пръв поглед кой стои зад тази кореспондения. Не веднъж такива изказвания са били "прекалено емоционални" и са излизали "далеч отвъд рамките на приличието".

С оглед на тези обстоятелства следствието е назначило лингвистична експертиза на кореспонденцията. Изданието уточнява, че специалистите предстои да изучат текстовете от опоненти на Немцов и да установят дали в някое от тях се съдържа заплаха за убийство или нанасяне на телесни повреди.

Припомняме, руският опозиционен лидер Борис Немцов беше показно разстрелян на 27 февруари в центъра на Москва. По случая са задържани няколко руски граждани от Кавказ, като единият от тях призна за извършеното покушение. След това обаче Заур Дадаев се отрече от думите си и заяви, че показанията му са дадени след изтезания. После отново заяви, че са му били обещани 5 млн. рубли за убийството.

#Борис Немцов #Москва #Русия #Заур Дадаев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници