Корейски майстори показват изяществото на традиционните занаяти

Корейски майстори показват изяществото на традиционните занаяти
A A+ A++ A

По случай 25-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между Корея и България, корейското посолство организира изложба, озаглавена „Тайни на корейските занаяти“. Тя ще представи редица традиционни корейски занаяти на българската публика.

От 25 март до 9 април в галерия „Шипка 6“ можете да се насладите на 140 творби на 23 корейски майстори-занаятчии. Официалното откриване ще се състои на 25 март, 18:30ч. в галерия „Шипка 6“.

В изложбата ще бъдат показани експонати, включващи корейски традиционни мебели, пана, керамика, копринени картини, шевици, музикални инструменти и много други.

Дванадесет от 23-мата корейски майстори ще бъдат специални гости в София, като изложбата ще даде възможност на публиката да се запознае отблизо с техните умения.

В определени часове ще бъдат сервирани корейски традиционен чай с аромат на орхидея от о. Чеджу или ликьор Мунбе-джу – една от любимите напитки на династията Корьо (X-XІV в. ).

За всички любители на изкуството и занаятите ще бъде организирана специална работилница на занаятите, в която вие ще можете да се включите. Работилницата ще се проведе на 27 март, петък, 18:30ч.

На 27 март, петък, от 10:30 до 13:30, в Зала 7 на НДК ще се проведе и демонстрация на корейски и български традиционни занаяти, където публиката ще може да се наслади на майсторството на занаятчиите. Демострацията се организира с подкрепата на българската Национална камара на занаятчиите.

#България #Корея #занаяти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници