Нов случай на агресивен и барикадирал се психичноболен, този път в Кърджалийско

Нов случай на агресивен и барикадирал се психичноболен, този път в Кърджалийско
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пореден случай на барикадирал се и агресивен психичноболен вдигна полицията накрак. Инцидентът е станал вчера (23 март) в село Сватбаре.

Четири часа служители на реда са се опитвали да извеждат от дома му психично болен мъж, който е обстрелвал с въздушна пушка и камъни полицейски автомобил и линейка. Агресивността на мъжа се била отключила през деня, след което той нанесъл побой на баща си и заплашвал хора от селото с брадва и нож.

Сигналът за буйстващия 34-годишен е подаден около 14:30 часа в МВР-Кърджали. На място е изпратен патрулен автомобил на полицейския участък в Перперек, но поради усложнената обстановка била поискана допълнителна помощ и медицински екип.

След като на мястото се появила полиция и линейка, мъжът открил стрелба с въздушна пушка. Той успял да уцели и потроши стъклата на полицейския автомобил, а линейката обстрелвал с камъни.

Бил е създаден специален щаб за овладяване на ситуацията. Районът около къщата е бил отцепен от полиция, за инцидента са били уведомени ръководството на МВР и прокуратурата в Кърджали.

На място са били изпратени и допълнителни сили – специализираното звено за тактически действия, психолог, служители от охранителна и криминална полиция. След преговори с мъжа полицаите успели да изведат от къщата двете деца, съпругата и бащата, а също и да приберат въздушната пушка.

В 18:20 часа неутрализирането на буйстващия мъж приключило успешно. Оказана му е медицинска помощ и е настанен за лечение в психиатричната болница в Кърджали. Оръжието е на съхранение в полицейското управление. Работата по случая продължава.

Това не е първият случай на психично болен, който да е агресивен и въоръжен и да се барикадира в дома си. Най-нашумелият и завършил трагично е в Лясковец. Тогава психичноболният Петко Петков стреля по спец отряд, който се опитваше да го изведе от дома му. При престрелката бе убит командосът Емил Шарков. На скоро бе даден ход на делото срещу Петков.

#психичноболен #барикадирал #агресивен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино